Spiel 2022 voor Meeples

Spiel, maar dan anders..

Meeples was dit jaar met een totaal team van 4 sterk naar de spellenbeurs van Essen genaamd Spiel! Tijdens de beurs zijn er een hoop mooie momenten geweest en heel veel nieuwe kansen ontstaan. In deze blog nemen Floris en Rients-Auke je mee in hun ervaringen. 

De ervaringen van Floris

Mijn eerste keer Spiel en een ervaring om elke jaar weer te evenaren. Ik ben naar Spiel gegaan met een heel duidelijk plan, dat dit vervolgens ook zo goed zou lukken en het zo’n succes was had ik niet durven dromen.

Op de donderdag ben ik met mijn vriendin als helpende hand geweest en op vrijdag zijn Jouke en Rients-Auke meegegaan. Voor mij persoonlijk was het doel om met alle 26 aanwezige Nederlandse uitgevers in gesprek te gaan om te kijken of Meeples iets voor ze kon betekenen. 

Daarbij hebben we met Meeples een nieuw concept bedacht waarmee we de bordspellenbranche weleens kunnen gaan opschudden. Ik heb voor alle 26 Nederlandse uitgevers het idee mogen pitchen en ik ben trots om te zeggen dat 25 van de 26 gesproken uitgevers actief gaan meewerken aan het project! 

Wat het project ongeveer inhoudt kan je lezen op de blog van de HAN

Naast de gesprekken met Nederlandse uitgevers heb ik een aantal leuke gesprekken gehad met internationale uitgevers! Daarbij zijn de eerste contacten gelegd om deze internationale spellen naar Nederland te brengen. Daarover ook later meer. 

Naast al het zakelijke is er natuurlijk ook tijd geweest om te genieten van de beurs en de vele toffe projecten. Daarbij vat voor mij één foto de hele ervaring en plezier bij Spiel samen. 
Foto Floris Toorenburg

 
Spiel door de ogen van Rients-Auke

Een hele andere Spiel dan de laatste keer. Afgelopen jaar had ik overgeslagen vanwege alle maatregelen omtrent Corona dus ik had weer echt zin om te gaan. Dat was niet het enige wat erg anders was. Vorige keer was het met mijn lieftallige vrouw en gingen we meerdere dagen allemaal leuke spellen inslaan. Dit jaar was de trip één dag en had deze een voornamelijk zakelijk doel, namelijk contacten leggen en iedereen fysiek ontmoeten waarmee ik over het algemeen alleen via mail en telefoon contact heb. Eén van die partijen was Luck Duck Games, omdat we Canopy in het Nederlands uit gaan brengen wilde ik graag daarlangs. Onderstaand zie je de foto met Marta Dobrogowska die aan de kant van Lucky Duck Games alles voor ons regelt. Hierover binnenkort meer. 
Rients-Auke en Marta

Ook heb ik eindelijk fysiek Dan Kazmaier gesproken om verdere afspraken te maken over het de Nederlandse versie van Chai en Chai Tea for 2. Helaas is er een hoop tijd overheen gegaan sinds de vorige stappen die we in dit proces hebben gemaakt maar ook dit project lijkt weer verdere vordering in te komen. Dus hopelijk hierover binnenkort meer informatie.

Natuurlijk kon ik het niet laten om ook een aantal aankopen te doen om aan mijn collectie toe te voegen. Het was een makkelijke keus. Eenmaal aangekomen bij Roxley Games waren daar prachtige playmats van Dice Throne Marvel en lag daar de Kickstarter versie van RadlandsDice Throne is één van onze favoriete spellen thuis doordat het uitdaging biedt, maar niet zo lang duurt, erg tot de verbeelding spreekt en de dobbelstenen een erg leuke uitwerking geven op zowel strategie als spelverloop. 

Voor de kids heb ik uiteindelijk twee Smart Games aangeschaft. Direct bij de stand contactgegevens uitgewisseld want deze willen we ook erg graag aanbieden in onze webshop. Smart Games zijn uitdagende puzzelspellen voor kinderen waarbij elk spel een brede range aan moeilijkheidsgraden heeft. De spellen sluiten zeer goed aan op de lesstof op school en worden dus ook daar veel gebruikt. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag en zo hun skills verbeteren van de zaken die ze op school makkelijk vinden of die ze juist moeilijk vinden. Dit kan op speelse wijze waardoor het meer als spelen voelt dan als leren. Als ze binnen zijn ga ik hier zeker een blog over schrijven. 

Het was dus weer een geslaagd bezoek wat zeker op zakelijk gebied weer een hoop heeft opgeleverd. Een hoop inspiratie, contacten en nieuwe ontwikkelingen waar we komende maanden weer een hoop aan bij kunnen dragen. Iedereen die ik op Spiel gesproken heb wil ik in ieder geval bedanken voor het fijne contact. Iedereen die nog nooit op Spiel geweest is raad ik aan zeker volgend jaar een dag of twee te gaan. 

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 353 reviews.
nl_NL