SPELTIP: MICROMACRO: CRIME CITY FULL HOUSE

Zaterdag 6 november was na 2 jaar afwezigheid eindelijk weer het Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht. Het Meeples Team was ook aanwezig en speelde onder andere een rondje MicroMacro! In deze blog neem ik jullie mee in de zoektocht naar de dood van Bolle Bea in MicroMacro. 

Over MicroMacro

Allereest wat is nou eigenlijk MicroMacro? Bij dit nieuwe gerenommeerde spel is het jouw taak om misdaden in de stad op te lossen. Het is een combinatie tussen Finding Waldo en Black Stories waarbij je op basis van een korte hint opzoek gaat naar het verhaal achter de misdaad. 

Je speelt het spel op een kaart van 75 cm bij 110 cm met daarin meer dan 120 onderzoek kaarten die opgelost dienen te worden. Door het vele zoeken en de concentratie die daarbij komt kijken maakt MicroMacro ook een leuk 1 persoonsspel

Bolle Bea

Onze zoektocht was naar het overlijden van Bolle Bea. Deze restauranthouder was overleden als gevolg van een voedselvergiftiging. Samen met Rients-Auke en Jouke gingen wij zoeken naar de oorzaak en vooral ook de dader. 

De opdracht was een 4 sterren opdracht en daarmee één van de moeilijkste opdrachten in het spel. Doordat de hele kaart in zwart en wit is moet je goed opletten en vooral zoeken naar de stappen. Hier hadden wij dan ook moeite in met Bolle Bea. 

Na de vele stappen hadden we eindelijke de laatste stap gevonden waar het voor Bea misging. Nu was het nog de vraag, wie is de dader? De dader bleek een bekende van Bea te zijn die letterlijk voor een moordende concurrentie ging. Verder zal ik er niet te veel over zeggen want je wil je misdaad natuurlijk ook zelf kunnen oplossen ;). 

Verschillende niveaus 

Zoals net al even verteld heeft MicroMacro verschillende moeilijkheidsniveaus. De misdaad van Bolle Bea was een niveau 4 en daarmee het één na hoogste niveau qua moeilijkheidsgraad. Verder heb je nog kaarten die variëren van niveau 1, dat ook door kinderen te spelen is tot niveau 5 waarbij jij je hersenen laat kraken. Verder zijn er binnen MicroMacro 2 verschillende varianten. MicroMacro Full House en MicroMacro Crime City. 

Voor wie is dit spel nou echt top?

MicroMacro is perfect voor de spellenspelers die ervan houden om verhalen op te lossen en te zoeken naar de oplossingen. Je wilt een spel dat je of alleen of met iemand samen kan spelen op elke moment van de dag. 

De eigenschappen van het spel zijn als volgt: 

  • Aantal spelers: 1-4
  • Best with: 2
  • Tijd: 15-45 minuten
  • Leeftijd: 10+
  • Taal: Nederlands
  • Complexiteit: Eenvoudig
  • Dicetower Judgement: Approval
  • Legacy: Nee
  • Coöp: Nee

Spel voor jou?

MicroMacro Crime City Full House is als je het mij vraagt een must have in de spellenkast. Dit award winning spel is makkelijk te spelen en weet je constant te verbazen met haar genialiteit. Op spellenspektakel was ik Floris blij dat Jouke en Rients-Auke erbij waren. Zonder hun was ik nu waarschijnlijk nog steeds opzoek naar de doodsoorzaak van Bolle Bea. 

MicroMacro is te koop voor 32,99 bij ons in de winkel. Klik op deze links om onze MicroMacro’s te bekijken. 

Ben je meer fan van de Partyspellen? Neem dan eens een kijkje naar onze blog over partyspellen of check onze sinterklaascadeaus.

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 348 reviews.
nl_NL