Mijn eerste avontuur bij een bordspellenavond!

Vrijdag 17 september was de bijzondere dag waarop ik voor het eerst naar een bordspellenavond ging. Met veel plezier mag ik je vandaag meenemen in mijn avontuur en je vertellen over de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn eerste bordspellenavond!

Hoe het begon

Het verhaal begon op de middag van 17 september toen ik een appje kreeg van Rients-Auke: “Lijkt het je leuk om vanavond mee te gaan naar de bordspellenavond in Swifterbant?”. Voor die avond had ik nog niks gepland en het leek mij leuk om een keer een bordspellenavond mee te maken, dus ik appte Rients-Auke dat ik erbij was!

Een paar uur later stond ik met de auto op de stoep van Rients-Auke, die kwam vervolgens met een boodschappentas vol spellen naar buiten en daarmee waren wij klaar voor de bordspellenavond! Eenmaal aangekomen in Biddinghuizen kwam de uitdagende keuze om te beslissen welke spel we gingen spelen.

De spelkeuze

De groepen werden verdeeld onder de verschillende spellen en ik sloot samen met Rients-Auke aan in een groep van 4 om het spel Spirit Island te spelen. Met geen enkel idee wat het spel inhield waren we gestart met de uitleg. Na een halfuur van uitleggen en klaarleggen waren we ready om te gaan starten. Met nog steeds een vaag idee van hoe het spel precies werkte kreeg ik de taak toegedeeld van The Earth. Met deze karakter was ik gespecialiseerd in verdedigen en daarmee kon ik mijn mede spelers helpen. Voordat ik verder ga met mijn verhaal zal ik eerst het spel spirit island toelichten.

Over Spirit Island

Spirit island is een coöperatief spel waarbij je als geesten de eiland bewoners moet verjagen. Met veel verschillende karakters die elke zijn eigen specialiteiten hebben kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen op je eigen kunnen. Het spel is een lastig spel om te leren zonder een ervaren speler, maar zodra je het spel eenmaal kent is het een uitdagend spel die je vaker kan spelen.

Spelverloop

Midden in het spel had ik nog steeds moeite om het spel te begrijpen. Wat vooral opviel was de denktijd die Rients-Auke nodig had om tot zijn beslissingen te komen, mede doordat ik het spel niet perfect begreep maakte ik snel mijn keuzes en zorgde ik ervoor dat de andere spelers konden aanvallen terwijl ik de tegels verdedigde. Uiteindelijk hadden we tijd tekort om het spel af te maken maar zoals de situatie eruit zag leek het erop dat we zouden winnen.

Wat vond ik ervan?

Aan het einde van de avond werd mij gevraagd wat ik van de avond vond. Op dat moment had ik vooral een realisatie moment waarbij ik bewust werd van het aantal spellen die er bestonden en hoe lastig het is om alles goed te begrijpen. Het was super leuk om te doen en op deze manier spijker je een hoop bordspellen kennis bij elkaar.

 

Zelf naar een bordspellenavond of benieuwd naar Spirit Island?

Mocht je nou zelf ook een keer benieuwd zijn naar een bordspellenavond of naar het spel Spirit Island. Kijk dan naar de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/846461288857254/ of check de product pagina van Spirit Island via deze link https://www.meeplesbordspellen.nl/Spirit-Island

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 348 reviews.
nl_NL