Gast review spellentip: Unmatched – Gevecht der Legendes

Deze review is 1 op één overgenomen van Spellentip. Klik voor de blog op hun site op deze link
Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Meeples Bordspellen, een webshop en spellenwinkel in Dronten met meer dan 1500 (!) spellen. ?

Unmatched is een spel waarin je met je held de strijd aangaat tegen een (of meerdere) andere held(en). Wie is de andere speler(s) te slim af…? ?

Speleigenschappen

? 2-4 spelers
⏳ 20 min
? 10+
? Rob Daviau
White Goblin Games

Spel in het kort
Elke speler kiest een legendarische held (Alice, Sinbad, Koning Arthur of Medusa) en neemt de miniatuur en de bijbehorende sidekick(s). Unmatched is een asymmetrisch spel, dit betekent dat iedere held op een andere manier speelt. Bij iedere held hoort namelijk een speciaal deck met kaarten, dat helemaal past bij de held. Ook heeft iedere held een speciale actie. Door op het speelbord te bewegen en aan te vallen probeer je de levensschijf van de held (en de sidekicks) van je tegenstander op 0 te krijgen. Daarnaast moet je je ook kunnen verdedigen tegen aanvallen van je tegenstander. De speler die de held van de tegenstander weet te verslaan, wint het spel! ?

Onze mening
Het eerste dat opvalt wanneer je de doos van Unmatched opent is de hoge kwaliteit van het spel. De miniaturen zien er heel mooi uit en voor elk spelcomponent is een plekje beschikbaar in de toffe insert. De insert zorgt er daarnaast voor dat je het spel supersnel kunt opzetten. Het spel heeft eenvoudige spelregels en speelt lekker vlot. Het is erg leuk dat iedere held een eigen deck en acties heeft dat helemaal is gethematiseerd naar de held. Zo kan Alice (uit Wonderland) bijvoorbeeld een drankje drinken om van grootte te veranderen, of Koning Arthur gebruik maken van het magische zwaard Excalibur. Unmatched kan worden gespeeld met 3 of 4 spelers, maar komt het best tot zijn recht met 2 spelers. Voor de herspeelbaarheid is het ook leuk dat je met 2 spelers steeds kan wisselen met andere combinatie van helden. Daarnaast zijn er uitbreidingen beschikbaar met nieuwe helden die je met elkaar of alleen met het basisspel kunt combineren. We zijn erg verrast door dit spel en het asymmetrische aspect dat goed is doorgevoerd in de karakters. Ondanks de asymmetrie hebben we niet echt gemerkt dat een bepaalde held sterker is dan andere helden. Unmatched is absoluut een aanrader voor fans van tactische gevechtspellen!

Pluspunten
➕ Leuk spel met eenvoudige regels.

➕ Het spelmateriaal is van hoge kwaliteit.

➕ De insert is FAN-TAS-TISCH ?

Spellentip geeft Unmatched – Gevecht der Legendes een: ⭐️ 8/10

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 357 reviews.
nl_NL