DE LEUKSTE SPELLEN VOOR IN JE EENTJE

De leukste spellen voor in je eentje

Je hebt soms van die dagen dat je gewoon zin hebt om een singleplayer spel te spelen. Meer dan logisch natuurlijk: geen irritant broertje of een andere geluksvogel die jouw overwinning tegenhoudt… Nee bij een eenpersoonsspel ben jij volledig op jezelf aangewezen. In deze blog neem ik jullie mee naar 3 verschillende eenpersoonsspellen met elke zijn eigen karakter. 

Menara

Menara is een spel van 999 Games wat je zowel in je eentje kan doen, als met zijn vieren. In dit coöperatieve bouwspel maak je een tempel op basis van bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen hebben verschillende moeilijkheidsgradaties. Bordspellenwebsite boardgamegeek.com geeft het spel een 7,4. Het spel is makkelijk te spelen en voor mensen vanaf 8 jaar al te begrijpen. De gemiddelde speeltijd in je eentje is ongeveer 20 minuten per spel. Door de verschillende levels ben je niet snel uitgespeeld.  

In het spel gaat het niet alleen om de tactiek die je gebruikt: voornamelijk behendigheid en stille handen zorgen voor de ideale combinatie om het spel succesvol te volbrengen. Het spel is gewonnen wanneer het hele spel staat en het niet omvalt. 

https://www.youtube.com/embed/GXPkU7N1CLk
Hieronder staat de trailer van Menara, uitgegeven door de uitgever 999 Games.

Rush hour

Dit is echt een spelletje waarmee ik ben opgegroeid. Mijn broers en ik zaten onze hoofden te breken over lastige verkeerssituaties waar wij onze rode auto doorheen moesten loodsen. Soms zaten er puzzels tussen waar we na een half uur opnieuw mee begonnen. We konden simpelweg de oplossing niet vinden. Het wereldbekende spel waar je een rode auto door een file naar de uitgang moet loodsen is een echte hersenkraker. Dit spel is vanaf jongs af aan al te spelen en het levert ook nog eens een goede educatieve bijdrage. 

Met verschillende levels met elk hun eigen moeilijkheidsgraad is het een uitdaging om elk level te volbrengen. Als het je dan toch lukt om die meer dan 60 missies te voltooien kun je altijd de upgrade uitvoeren naar de Deluxe editie. Deze editie is nog lastiger en heeft nóg meer missies. Met Rush hour raak je zeker niet verveeld! 

https://www.youtube.com/embed/61p_DwMx75U
Hieronder staat de trailer van Rush Hour, uitgegeven door ThinkFun. 

Agricola

Agricola is wederom een spel dat zowel alleen, als in een groep van meerdere personen kan worden gespeeld. In Agricola ben je een boer in een houten huis samen met je familie. Per beurt mag je maximaal 2 acties uitvoeren, 1 voor jou en 1 voor je partner. Je kunt kiezen uit elke mogelijkheid die je op de boerderij vindt: dit betekent het verzamelen van klei, hout of steen, of het bouwen van hekken of schuren en natuurlijk het zaaien van het land. 

Vervolgens kun je erover na gaan denken om kinderen te nemen, zodat er meer werk verzet kan worden. Maar wacht! Dan moet je eerst je huis uitbreiden en genoeg gewassen verbouwen om je kinderen te voeden. Je wordt dus echt in het diepe gegooid en je moet proberen jouw bedrijf zo succesvol mogelijk te maken. De speelduur van dit spel ligt tussen de 60 en 90 minuten. Je moet hiervoor dus wel even de tijd nemen.

https://www.youtube.com/embed/7WLFhE_JFss
Hieronder staat de trailer van Agricola, uitgegeven door 999 Games. 

PS: Kan jij nou net als ik geen genoeg krijgen van eenpersoonsspelletjes? Neem dan eens een kijkje bij onze singleplayer catalogus. Misschien zit hier het perfecte spel voor jou bij. Laat ons gelijk even weten wat jouw favoriete eenpersoonsspel is. Dat kan door hieronder een reactie plaatsen of door ons een berichtje te sturen. 


Toch liever direct naar de productpagina gaan? Klik dan op de titel van het spel ?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 357 reviews.
nl_NL