BORDSPELLEN EN VAKANTIE, EEN ONLOSMAKELIJKE COMBI

De zomervakantie is begonnen en het heerlijk zomerweer is in aantocht! je wilt lekker buiten gaan zitten en genieten van de vrije tijd die je hebt. Eén van de dingen die gepaard gaan met vakantie is het spelen van een leuk spelletje. Daarom komt het team van Meeples met 5 leuke speltips om mee te nemen op vakantie.

  1. New York Zoo: Met zijn prachtige houten en kartonnen componenten prima om buiten te spelen. Het spel is ook nog eens zeer eenvoudig qua regels maar erg leuk om vaker te spelen. Zo kun je gewoon elke dag spelen zonder dat het vervelend wordt. Met zijn 30-45 minuten is het spel een echte aanrader als je gewoon even een spelletje wil doen.
  2. Risk: Een echte voor op vakantie. Nu heb je alle tijd om onder het genot van een biertje al je tegenstanders af te slachten, kuch…te verslaan en zo de heerser van de wereld te worden. Nog een voordeel, je buurman, overbuurman, nieuwe vakantieliefde, iedereen kent de regels al dus het is opzetten, gaan en verslaan.
  3. Catan, de reiseditie. Deze past zeker in de koffer, een extra compacte versie van dit zeer bekende spel. Ook leuk tijdens de vakantie is om eens een nieuwe uitbreiding aan je Catan toe te voegen. Wist je dat er meer dan 10 uitbreidingen en varianten beschikbaar zijn waarvan de meeste zelfs tot 6 personen kunnen? In de vakantie heb je lekker de tijd om die nieuwe uitbreidingen met draken, zeeën, ridders en nog veel meer je eigen te maken.
  1. Keer op keer, Clever, Qwixx zijn slechts een paar roll&write spellen die uitermate geschikt zijn voor de vakantie. Sterker nog dobbelstenen, een pen en een blokje papier en je hebt de hele vakantie plezier. Wist je dat als je goed je best doet, Alle drie de spellen gewoon in 1 doosje kunnen. Of je stopt ze natuurlijk bij één van je grote spellendozen in de loze ruimte. Voor de iets meer thematische fans kun je kiezen voor Welcome to Dinoworld, Trails of Tucana of Welcome to. Helaas zijn deze voor de camping iets minder geschikt omdat er veel met kaartjes gewerkt wordt in plaats van of op aanvulling van de dobbelstenen.
  2. Azul mag natuurlijk niet in het lijstje missen. Lekker puzzelen met de prachtige steentjes van 1 van de Azul versies. Houd je het wat makkelijker dan kies je voor de originele, wil je de meest uitdagende dan is de nieuwe Zomer Paviljoen voor jou en voor de mensen die toch iets meer willekeur in het spel zoeken kunnen we De Ramen van Sintra aanraden. Door de zware stenen kun je de spel prima op de camping spelen, om ruimte te besparen laat je de doos lekker thuis of gebruik je die om al je kleine spelletjes in mee te nemen.

Heb jij nog leuke tips voor spellen die echt mee moeten op vakantie. Laat dan een comment achter en wie weet zie je jouw spel terug in onze volgende blog…..

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 353 reviews.
nl_NL