SPEL UITGELICHT: TERRAFORMING MARS ARES EXPEDITIE KAARTSPEL

Spel Uitgelicht: Terraforming Mars Ares Expeditie Kaartspel

Terraforming Mars is inmiddels een spel dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse bordspellenmarkt. Rients-Auke verteld je waarom dit spel zo’n succes is en neemt je mee in één van de nieuwste versies: Terraforming Mars Ares Expeditie Kaartspel.

Inmiddels lijkt Terraforming Mars een begrip te worden tussen alle bordspellen. Toch blijft het dat veel mensen het nog nog niet hebben gespeeld. Als ik voor mezelf spreek is dat vooral vanwege de tijdsduur. Een alternatief met een kortere tijdsduur die van dezelfde kwaliteit is als Terraforming Mars zou daarom welkom zijn. Hoewel het kaartspel op een hele andere wijze werkt dan het bordspel is de interesse bij mij al wel gewekt bij het zien van de titel. 

In Terraforming Mars Ares Expeditie is Mars al gekolonialiseerd. In die zin is het meer een opvolger van het bordspel dan een vervanger. Maar gekolonialiseerd betekent geenszins ontwikkeld. Dat is precies wat je in pakweg 45 minuten in dit spel gaat doen. De temperatuur moet omhoog, er moet voldoende zuurstof komen en voldoende water. De combinatie van al deze dingen is de key naar de overwinning. Door je kaarten met verschillende eigenschappen in verschillende rondes te spelen zorg je ervoor dat jij het optimale voordeel hebt bij het inrichten van de planeet Mars.

Een leuk aspect is de inhoud van de rondes die wordt bepaald door de spelers. Elke speler kiest gedekt één van de 5 stappen die in een ronde kunnen en alle spelers moeten deze stap doen. Maar alleen de speler die deze stap gekozen heeft krijgt de bonus. Denk goed na, want je krijgt de betreffende kaart pas weer terug na de volgende ronde. De kaarten bevatten een hoop informatie en opties wat het een echt leuk kaartspel met diepgang maakt. 

Voor de Terraforming Mars spelers onder jullie. Voor de componenten van dit kaartspel is gekozen voor een betere kwaliteit.

Dus zoek jij een leuk kaartspel met diepgang, interactie en lekker uitdagend. Dan zou ik deze zeker niet aan je voorbij laten gaan. 
Klik op de productafbeelding of deze link om naar het product te gaan!

Laat een reactie achter

Winkelwagen
De waardering van www.meeplesbordspellen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 361 reviews.
nl_NL